/Czekoladowo-kokosowe ciast z kaszy jaglanej/
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (=szklanka sypkiej)
1 szklanka otrębów (zastąpiłam pół szklanki mielonych migdałów i pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej)
4 łyżki cukru brązowego
3 łyżki oleju
1 czubata łyżka gorzkiego kakao
1 szklanka wiórków kokosowych
1 łyżka siemienia lnianego mielonego
Siemię lniane wymieszać z ciepłą wodą, tak aby uzyskało konsystencje jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do formy. Piec w temperaturze 200-220 stopni przez 30 minut (piekłam troche dłużej)
Źródło:http://zdrowy-talerz.pl/2013/05/czekoladowe-ciasto-jaglane/
Źródło:http://zdrowy-talerz.pl/2013/05/czekoladowe-ciasto-jaglane/
ooo, smakowicie;)
OdpowiedzUsuńTeż lubię takie przepisy, można fajnie pokombinować;D
Łączę się w miłości do wegańskiej kuchni! :)
OdpowiedzUsuńPrzepis brzmi ciekawie, z chęcią bym zjadła takie ciasto, więc pewnie w najbliższym czasie upiekę.
się piecze :)
OdpowiedzUsuń